Ga naar content
Morsestraat 4
3846 CW Harderwijk

Inbraakwerend glas

In Nederland vinden jaarlijks zo’n 65.000 inbraken plaats. Vaak dringen inbrekers binnen via een raam. Logisch, want standaard glas is kwetsbaar. Gelukkig is er inbraakwerend glas, in diverse sterktes en prijsklassen. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor u.

Wat is inbraakwerend glas?

Inbraakwerend glas bestaat uit meerdere glaslagen, met daartussen een speciale folie. Er zijn diverse soorten inbraakwerend glas. De prijzen daarvan zijn afhankelijk van het aantal lagen glas en een taaie folie. Hoe meer lagen, hoe veiliger vanzelfsprekend het glas. De inbreker kan het glas wel kapotslaan, maar daardoor ontstaat geen opening. Dat komt omdat de stukken glas aan de folie blijven plakken.
De inbraakwerendheid is dus niet afhankelijk van de dikte van het glas, maar van de samenstelling.

Glassterkte: van P1 tot P8

De sterkte van inbraakwerend glas wordt uitgedrukt in de P-klasse. Dit is een Europese norm. Hoe hoger de P-waarde, hoe inbraakwerender het glas. De lagere P-waarden zorgen voor vertraging, wat inbrekers al kan afschrikken. Glas met de hoogste P-waarden is niet kapot te krijgen.

Inbraakwerend glas bestellen bij Van den Berg Glas

Welk inbraakwerend glas heeft u nodig? Wij geven u professioneel advies. Met kennis van zowel de producten en hun toepassingsmogelijkheden, als het Bouwbesluit. Na uw bestelling leveren we snel en zorgvuldig, op het moment dat het u uitkomt. Desgewenst verzorgen we ook de plaatsing.

  • Advies op maat
  • Geen voorrijkosten
  • Gratis inmeten