Ga naar content
Morsestraat 4
3846 CW Harderwijk

Isolatieglas: dubbelglas en HR-glas

Isolatieglas: dubbelglas en HR-glas

U wilt een energiezuinig huis of kantoor? Isolatieglas is de standaard. Onder isolatieglas verstaan we zowel dubbelglas als HR, HR+, HR++ en HR+++. Van den Berg Glas levert isolatieglas in de maatvoering, dikte en isolatiewaarde die u wenst. Als u dit wilt, verzorgen we ook de plaatsing.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is opgebouwd uit glaspanelen die worden gescheiden door een of meerdere ruimtes. Deze ruimten worden gevuld met isolerend gas. De opbouw geeft het isolatieglas zijn specifieke eigenschappen. Er zijn verschillende soorten isolerend glas: dubbel glas, HR+, HR++ en HR+++. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de warmte-isolatie. 

Het verschil tussen dubbelglas en HR-glas

Dubbelglas bestaat uit twee glaslagen met daartussen een spouwvulling van lucht. HR+ is dubbelglas met een isolerende transparante coating en gasvulling. De coating – die is aangebracht in de spouw – kaatst de warmtestraling terug de woning in. Dat scheelt energie voor het verwarmen van de woning. HR+ heeft een spouw van 9-12 mm. HR++ is dubbelglas met coating, spouwvulling en een brede spouw (15 mm). HR+++ is driedubbelglas met een transparante coating en gasvulling. 

Welk isolatieglas kies ik?

De keuze voor isolatieglas hangt af van diverse factoren. Gaat het om nieuw glas in bestaande kozijnen? Let dan goed op de spouwdikte. Gaat het om nieuwbouw of kozijnrenovatie? Kies dan zo mogelijk meteen voor HR++. Of beter nog, voor HR+++. De koper verdient deze extra kosten snel terug. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe energiezuiniger.

Isolatieglas bestellen via Van den Berg Glas

Wilt u isolatieglas bestellen? Wij adviseren u over de juiste keuze, ook van de ventilatieroosters. We leveren snel en secuur. En verzorgen desgewenst de plaatsing. Efficiënt, zorgvuldig en altijd conform planning. 

 

Bestel uw isolatieglas vandaag nog
Neem vrijblijvend contact op


 
  • Advies op maat
  • Geen voorrijkosten
  • Gratis inmeten