Ga naar content
Morsestraat 4
3846 CW Harderwijk

Veiligheidsglas & brandwerend glas

Veiligheidsglas & brandwerend glas

Glazen douchewanden en douchedeuren, balustrades, schuifpuien, windschermen glazen tafels en binnendeuren … ze worden gemaakt van veiligheidsglas: gehard glas dat in geval van een glasbreuk lichamelijk letsel voorkomt. Van den Berg Glas levert alle soorten veiligheidsglas. Óók brandwerend glas. Wij adviseren u over het juiste glas voor uw doeleinde.

Wat is veiligheidsglas?

Er zijn diverse soorten veiligheidsglas: draadglas, gelaagd glas en hardglas. Draadglas is een glassoort met metaaldraden. In geval van een breuk houden deze draden het glas bijeen. Gelaagd glas bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie die het glas bijeenhoudt in geval van een breuk. Hardglas is glas met een grote breeksterkte. Als hardglas breekt, dan valt het uiteen in klein gruis. Dat geeft minder kans op verwonding. Moet het glas zo sterk zijn dat je er niet doorheen kunt vallen? Daarvoor is er doorvalveilig glas, versterkt met een tussenlaag van PVB-folie.

Brandwerend glas

Steeds vaker wordt brandwerend glas als eis gesteld, bijvoorbeeld in openbare gebouwen zoals schoolgebouwen, kantoren, ziekenhuizen, winkels, hotels en restaurants. Wij leveren glas dat 30, 60, 90 of 120 minuten brandvertragend werkt. Er zijn drie classificaties: E (bescherming tegen brandoverslag en -doorslag en het doordringen van gas aan de zijde waar geen brand is), EI (vlamdicht en temperatuur-isolerend) en EW (voor stabiliteit en beperking van de warmtestraling).

Hardglas bestellen bij Van den Berg Glas

Hardglas en brandwerend glas moeten voldoen aan specifieke eisen, afhankelijk van het doeleinde. Wij zijn op de hoogte van de normeringen en de wet- en regelgeving. Na uw bestelling leveren we snel en zorgvuldig, op het moment dat het u uitkomt. Desgewenst verzorgen we ook de plaatsing.

Laat u goed informeren over inbraakwerend glas
Neem vrijblijvend contact op

  • Advies op maat
  • Geen voorrijkosten
  • Gratis inmeten